Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utblick USA

Amerikansk handel positiv till nytt stimulanspaket: ”Ett rejält uppsving”

Publicerad: 5 Januari 2021, 09:51

600 dollar per vuxen och barn ska stimulera konsumtionen post-pandemin, enligt ett beslut i den amerikanska senaten.

Foto: Pressbild

600 dollar per vuxen och barn. Det får de amerikaner som har en årsinkomst som understiger 75 000 dollar i ett stimulanspaket som ska sätta fart på ekonomin efter pandemin. Handelns organisationer gör tummen upp för beslutet.


Precis före årsskiftet röstade den amerikanska senaten igenom förslaget om ett andra stimulanspaket som ska bidra till att lyfta den amerikanska ekonomin post-pandemin. Alla konsumenter med en inkomst under 75 000 dollar per år (cirka 600 000 kronor) får 600 dollar (cirka 5 000 kronor) att spendera. För varje barn under 17 år i ett hushåll tillkommer ytterligare 600 dollar. För ett hushåll med tre barn och två vuxna uppgår således engångsbidraget till 3 000 dollar.

Visserligen är det nya stimulanspaketet mindre än i våras men NRF, USA:s största organisation för detaljhandeln, reagerar positivt på beslutet.

– Vi förväntar oss att detaljhandeln får ett rejält uppsving av det nya stimulanspaketet, säger NRF:s chefsekonom Jack Kleinhenz i en kommentar.

Bidragen väntas nå mottagarnas bankkonton under innevarande vecka. 180 miljoner amerikaner beräknas vara berättigade till bidraget.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.