Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Tyskland

Konflikt i Lidl-toppen – ägargruppens vd kastar in handduken: “Personligt”

Publicerad: 6 juli 2021, 10:03

Klaus Gehrig, vd för Lidls moderbolag, har överraskande sagt upp sig.

Foto: Lidl

Efter att relationen med ägaren kraschat har Klaus Gehrig, vd för Lidls moderbolag Schwarz Gruppe, överraskande sagt upp sig. En orsak bakom uppges vara en personlig konflikt om rekrytering av kvinnor och om maktväxlingen i toppen.


Ämnen i artikeln:

Lidl

Klaus Gehrig, vd för kedjorna Lidls och Kauflands moderbolag Schwarz Gruppe, har lämnat sin post efter en konflikt med ägaren, miljardären Dieter Schwarz.

Klaus Gehrigs avgång betecknas som överraskande och Dieter Schwarz tar tills vidare över vd-rollen själv.

Enligt Schwarz Gruppe lämnade den 73-årige Gehrig in sin avskedsansökan i fredags efter oenighet med Dieter Schwarz om ”ett mycket viktigt personligt ärende”.

Klaus Gehrig har haft en nyckelroll i koncernens resa till att bli en av världens allra största detaljhandelsaktörer, med en omsättning på över 125 miljarder euro.

I ett uttalande tackar Dieter Schwarz, själv 81 år, Klaus Gehrig för hans insatser och tar över den operativa ledningen tills efterträdaren Gerd Chrzanowski – som förberetts för befattningen sedan förra våren – kan kliva in.

Enligt uppgifter i det tyska affärs- och ledarskapsmagasinet Manager Magazin är det inte bara en enskild händelse som ligger bakom den hastiga avgången. Enligt tidningen, skriver Retail Detail, har det under en tid grott en konflikt i ledningen efter att Klaus Gehrig ofta befordrat yngre kvinnor till höga positioner och han uppges också ha försökt blockera utnämningen av sin efterträdare Gerd Chrzanowski.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev