Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Storbritannien

Så ser den ut: Ryska lågpriskedjan som lägger Europa under sig

Publicerad: 18 maj 2021, 11:54

Bild 1/4  

Foto: Pressbild

En ny lågpris-kedja är på gång in i Storbritannien. Ryska Mere, med verksamhet i ett flertal europeiska länder, söker lokaler för att etablera sig på de brittiska öarna.


Ämnen i artikeln:

Lågpris

I Ryssland är Mere känt under sitt ryska varumärke Svetofor, men utanför hemlandet heter kedjan Mere. Svetofor öppnade sin första butik 2009 och finns även i Vitryssland och Kina med totalt 2 500 butiker.

2019 invigdes den första butiken i Rumänien, då under namnet Mere och sedan dess har hard discount-företaget öppnat butiker även i Ukraina, Polen, Litauen, Österrike, Serbien, Spanien, Italien och Tyskland. Även Estland och Lettland står på tur enligt företagets hemsida.

Nu är Mere på gång också i Storbritannien. Via annonser och hemsida söker företaget efter fastigheter för att etablera sig i landet. Man uppmanar också intresserade arbetssökande att anmäla sitt intresse för en framtida anställning i såväl butiker som i inköpsorganisationen.

Enligt brittiska branschtidningen The Grocer väntas de fyra första butikerna öppna i England och Wales redan om en månad.

De avskalade butikerna har cirka 1 200 artiklar i sortimentet och priserna sägs ligga 20 till 30 procent under andra lågprisföretag.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lågpris

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News