Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Storbritannien

Lidl sätter nya klimatmål – även leverantörerna ska minska utsläppen

Publicerad: 16 juli 2021, 12:20

Lidl sätter upp nya klimatmål för att minska de egna koldioxidutsläppen. Samtidigt inleds ett samarbete för att få leverantörerna att förbinda sig till egna klimatmål.


Ämnen i artikeln:

Lidl

Lidl har satt nya ambitiösa klimatmål och siktar mot att bli koldioxidneutrala till 2022. Det skriver den brittiska tidningen Retail Gazette. Som en del i ett större initiativ från moderbolaget Schwarz Group ska Lidl sträva efter att minska utsläppen från den egna verksamheten i linje med målet att begränsa den globala uppvärmningen med 1,5 grader till 2030.

Lidl har närvaro i 32 länder runtom i världen och mer än 310 000 anställda globalt.

– Vi är därför ett av Europas största detaljhandelsföretag och genom dessa ambitiösa mål hoppas vi kunna ge ett betydande bidrag genom att inte bara snabbt minska de egna koldioxidutsläppen utan också stödja våra leverantörer att göra detsamma, säger Christian Härtnagel, vd för Lidl i Storbritannien till Retail Gazette.

Lidl ska även begränsa driftsutsläppen med 80 procent till 2030, jämfört med 2019. För att nå det målet kommer kedjan att fokusera på att minska utsläpp i sina butiker och distributionscentraler. 

För att stödja kunderna att minska sina utsläpp från resor ska lågprisaktören även driva 350 laddstationer för elbilar till 2022. 

Under tiden kommer Lidl också pressa sina leverantörer att förbinda sig till egna klimatmål enligt metoden Science Based Targets till 2026. Det kommer att genomföras med hjälp av ett omfattande leverantörsengagemang samt ett inlärningsprogram. 

– Med Storbritannien som värd för COP26 i november är det här ett avgörande år i kampen mot klimatförändringar och vi inser vårt ansvar att minska våra utsläpp för att hjälpa till i den här viktiga frågan. 

Läs mer: Lidls plastutmaning – kemisk återvinning är nyckeln 

 

 

 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News