Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Storbritannien

Co-op trycker på gasen online – startar nytt samarbete med Amazon

Publicerad: 21 september 2021, 10:57

Amazon ska via sin Prime-tjänst hjälpa brittiska Co-op att leverera samma dag.

Brittiska Co-op krokar arm med Amazon för snabbare leveranser via nätjättens Prime-tjänst – med leverans samma dag. ”Pandemin accelererar ändringarna i köpmönstren”, säger Steve Murrells, vd Co-op.

Ämnen i artikeln:

AmazonLeverantörLogistikInternationellt


Co-op i Storbritannien trycker på gasen online och ska dubbla sin e-handelsförsäljning till årsskiftet. 

Det nya samarbetet med Amazon startar i Glasgow med omgivande områden och ska rullas ut till andra delar av Storbritannien under resten av året. Upplägget innebär att Amazons Prime-kunder kan genomföra hela sina inköp hos Co-op hos Amazon och sedan få leverans samma dag.

Det nya samarbetet är en del av Co-ops plan för att åstadkomma en kraftig fartökning för leveranserna och lyfta nätförsäljningen i Storbritannien, från 70 miljoner pund till 200 miljoner pund.

Samordningen med Amazon ska rullas ut som en rikstäckande tjänst, när det ska vara genomfört har dock inte Co-op ännu satt något datum för.

Co-op utökar samtidigt samarbetet med ytterligare ett techföretag, Starship Technologies, som med hjälp av självkörande fordon i vissa områden ska kunna pressa ned leveranstiderna till 20 minuter.

– Pandemin har accelererat förändringarna i kundernas köpmönster och vi fortsätter att utveckla nya och snabbare leveranstjänster. Det är mycket spännande att starta samarbete med Amazon. Deras räckvidd och ledande teknologi kommer att ge fördelar och smidigare inköp för människor i sina närområden, säger Steve Murrells, vd för Co-operative Group.

LÄS MER: Undersökning: Så vill kunderna handla efter pandemin – fem viktiga signaler 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev