Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Storbritannien

Asda trycker på gasen och rullar ut 300 närbutiker i trafiklägen

Publicerad: 9 september 2021, 06:18

Brittiska Asda storsatsar på närbutiker vid drivmedelsstationer med nya butiksprofilen Asda on the move.

Brittiska Asda ska öppna 300 närbutiker vid drivmedelsstationer under de närmaste åren. ”Nu kommer vi närmare kunderna”, säger ägarna Mohsin och Zuber Issa.Asda har bekräftat planen på att öppna cirka 300 närbutiker i Storbritannien under de närmaste åren. 28 butiker öppnar i år och ytterligare 200 under nästa år. Konceptet har testats i fem Euro Garage-lägen.

Detta är ett betydelsefullt strategiskt steg för Asda, som hittills inte haft något närbutiksformat – till skillnad från till exempel konkurrenten Tesco med Tesco Express – och kedjans butiker ligger oftast i städernas utkanter.

Närbutikerna kommer att arbeta under namnet Asda on the move och samlokaliseras med snabbmatsaktörerna Subway och Greggs.

Enheterna kommer att öppnas vid drivmedelsstationer som ägs av bröderna Mohsin och Zuber Issa, som för ett år sedan via sitt bolag EG Group förvärvade Asda från Walmart. 

– Vår plan på att rulla ut Asda on the move kommer att föra varumärket Asda närmare kunderna och göra det möjligt för dem att ta med färdiga måltider eller kompletteringshandla till middagen. Vi ser stora möjligheter med etableringar i trafiklägen och att utveckla vårt koncept framöver, säger Mohsin och Zuber Issa till Grocery Gazette.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev