Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utblick Nederländerna

Han öppnar Amsterdams första veganska supermarket: ”Mer än en trend”

Publicerad: 2 februari 2021, 10:29

Vegan Frescis grundare James Fresco framför butiken i Amsterdam.

Foto: Vegan Fresco

Vegan Fresco är Nederländernas första helt veganska supermarket. Butiken öppnade i Amsterdam i förra veckan. ”Ett logiskt steg”, säger grundaren James Fresco.


Vegan Frescos supermarket ligger på Jan Evertsenstraat i den västra delen av staden och sortimentet består till hundra procent av veganska och växtbaserade produkter.

Vid sidan av mer etablerade veganska produkter kan kunderna här också hitta varor, skriver Retail Detail, som de ofta är hänvisade till nätet för att beställa, till exempel ost och schampo.

James Fresco betonar att valet av Amsterdam som plats för butiksetableringen inte är någon slump.

”Det är en av städerna där vegantrenden är starkast. Det här kommer att explodera. Det är ingen trend längre, det är hur världen kommer att se ut framöver”, säger han till tidningen Het Parool.

Den veganska trenden har ökat i styrka i Europa under de senaste åren, att inte bra allt fler butiker utan också veganska restauranger öppnar visar att efterfrågan ökar.

Det är därför, skriver Retail Detail, som James Fresco menar att supermarket-etableringen är ett logiskt steg. Han tar det med hjälp av kunderna via crowdfunding – och planerar att öppna ytterligare tre nya veganska butiker i år.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.