Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Irland

Glasgolv i butiken bjuder kunderna på arkeologiska fynd

Publicerad: 20 oktober 2020, 06:34

I Lidls senaste butik i Dublin kan besökarna ta del av arkeologiska utgrävningar genom ett golv gjort av glas.

Foto: Lidl

När Lidl öppnade sin senaste butik på Irland bjöds kunderna inte bara på fräscha varor i en sprillans ny inredning. Delar av golvet är gjort i glas för att de pågående utgrävningarna under butiken ska bli synliga för alla.


Ämnen i artikeln:

Lidl

Lidl öppnade i oktober en butik på Aungier Street i centrala Dublin. Under byggtiden upptäcktes lämningar av vad som antas vara ett medeltida hem från 1000-talet. Dessutom finns spår av en gammal teater från 1700-talet.

För att möjliggöra för kunder och andra nyfikna att följa utgrävningarna och se vad arkeologerna har hittat har delar av butikens golv gjorts i glas.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Det är definitivt ett privathushåll som vi ser lämningar av, säger ansvarig arkeolog Paul Duffy till nyhetssajten RTE News.

För Lidl Irland var det ovanliga greppet att visa utgrävningarna för kunderna en självklarhet.

– Det är en unik möjlighet för våra kunder och Dublinborna generellt att studera utgrävningarna samtidigt som de veckohandlar, säger chefen för Lidl Irland, Vincent Cronolly.

Glasgolven har runtom i butiken kompletterats med informationstavlor om projektet.

 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev