Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Frankrike

Uppgifter: Franska jätten omgrupperar – drar sig ur flera länder

Publicerad: 16 augusti 2021, 06:43

Carrefour uppges dra sig ur Taiwan – och flera andra länder.

Franska Carrefour har inlett vad som ser ut som en internationell reträtt. Dagligvarujätten drar sig ur Taiwan – och uppges vara på väg att lämna flera andra stora marknader.

Ämnen i artikeln:

Internationellt


Enligt internationell media drar sig Carrefour inom kort ur Taiwan. 

Nyhetsbyrån Reuters uppger att franska jätten har gett investmentbanken Morgan Stanley i uppdrag att sälja verksamheten i Taiwan, värderad till 1,6 miljarder euro. 

Affären väntas genomföras under hösten och flera tänkbara köpare uppges ha visat intresse.

Uppgifterna innebär en omkastning av Carrefours strategi för Taiwan, där företaget så nyligen som i december såg ut att vara på offensiven med köpet av 224 närbutiker, tillsammans med en distributionscentral, i profilen Wellcome Taiwan.

Carrefour startade en omgruppering på den asiatiska marknaden för två år sedan, då kedjan i stort drog sig ur den tuffa kinesiska marknaden. Då såldes 80 procent av den förlustbringande verksamheten till hemelektronikaktören Suning.com.

Carrefour – som anses underprestera på flera marknader – uppges också överväga att lämna Polen, Italien och Argentina.

Enligt det franska affärsmagasinet Challenges, skriver Retail Detail, har Kanada-baserade handelsjätten Couche-Tards tidigare bud på Carrefour fungerat som en väckarklocka. Initiativet ska ha överraskat vd Alexandre Bompard och övriga i den franska ledningsgruppen, som nu kritiskt granskar verksamheten.

LÄS MER: Franska regeringen drar i handbromsen för jätteaffär 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev