Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Utblick Danmark

Här utgör onlinehandeln sju procent av dagligvaruomsättningen

Publicerad: 25 januari 2021, 10:05

Foto: Gettyimages

Onlinehandeln i Danmark uppgår nu till sju procents andel av den totala dagligvarumarknaden. Det är mer än en fördubbling av andelen på två år. Den totala dagligvaruförsäljningen har samtidigt ökat med 17 procent jämfört med 2019.


Danske Bank har jämfört korttransaktioner mellan vecka två 2019 och samma vecka 2021. Mellan 2019 och 2020 samma vecka var försäljningsökningen en procent. Vecka två i år var skillnaden mot 2019 hela 17 procent.

Banken uppskattar i sin sammanställning att andelen onlinehandel nu uppgår till sju procent att jämföra med för två år sedan då den utgjorde tre procents andel av den totala dagligvaruomsättningen.

Samtidigt har den totala konsumtionen via kort- och mobilbetalningar minskat med 20 procent under det gångna året. Betalningar i den fysiska detaljhandeln minskade med hela 35 procent. Självklart är förklaringen pandemin.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.