Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick Baltikum

Edgar Sesemann i pension – här är hans efterträdare i Baltikum

Publicerad: 9 november 2021, 12:27

Giedrius Bandzevicius är från årsskiftet ny vd för Rimi Baltic.

Foto: Kestutis Vanagas

Rimi Baltic, Ica Gruppens dotterbolag i Baltikum, får från årsskiftet en ny vd. Giedrius Bandzevicius efterträder då Edgar Sesemann.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Ica Gruppen har utsett Giedrius Bandzevicius till ny vd för Rimi Baltic. Han efterträder Edgar Sesemann som efter 14 år på Rimi, och totalt 23 år inom Ica Gruppen, väljer att gå i pension. Giedrius Bandzevicius är i dag landschef för Rimi i Litauen, en roll han haft sedan 2017.

Rimi Baltic omsatte 2020 motsvarande drygt 15 miljarder svenska kronor i sina 283 helägda butiker. Bolaget har verksamhet i de tre baltiska länderna, där Lettland har Rimi Baltics starkaste marknadsandel på 27 procent.

−Jag är väldigt glad över att få välkomna Giedrius Bandzevicius som ny vd för Rimi Baltic. Giedrius har varit en viktig del i Rimi Litauens starka utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom i Ica Gruppens koncernledning, säger Per Strömberg, vd på Ica Gruppen.  

−Jag uppskattar möjligheten från Ica Gruppen och det är med stolthet jag efterträder Edgar Sesemann. Med ett starkt varumärke och inte minst ett team med erfarna och engagerade kollegor är vi väl positionerade för att få Rimi Baltic att växa kommande år, säger Giedrius Bandzevicius.

Avgående vd Edgar Seseman betonar det goda samarbete han haft med kollegor på Rimi Baltic och hela Ica Gruppen under sina 23 år.

– Det engagemang och driv jag känt under mina år i Rimi Baltic är grunden för den framgångsresa vi haft och som jag känner mig väldig trygg i nu kommer att fortsätta under Giedrius ledning, säger Edgar Sesemann.

Giedrius Bandzevicius kommer att arbeta parallellt med Edgar Sesemann under november och december fram till Edgars sista arbetsdag den 31 december 2021. 

Detta är Rimi Baltic

Rimi Baltic har verksamhet i Estland (15 procents marknadsandel), Lettland (27 procent) och Litauen (7 procent). 

Det finns 283 butiker fördelade på fyra olika koncept i det tre länderna.

Butiksomsättningen uppgick 2020 till cirka 1,55 miljarder euro, cirka 15 miljarder svenska kronor.

 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.