Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Hejdå händelserika 2021 – nu laddar vi för ett nytt, spännande år!

Publicerad: 23 december 2021, 07:40

”Jag har förmånen att jobba med oerhört kunniga journalister som brinner för att bevaka dagligvarubranschen”, skriver Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Dagligvarunytt.

2022 blir ett spännande år. Vi laddar nu för fullt för att återkomma med en supervass bevakning i januari, skriver Dagligvarunytts chefredaktör Fredrik Svedjetun.


Sista numret för året är ute och jag bläddrar igenom alla utgåvor av Dagligvarunytt och söker i arkivet på dagligvarunytt.se. Vad var det som hände egentligen? Extremt mycket, kan jag konstatera.

Året började ungefär där det slutar. I första utgåvan 2021 fördjupade vi oss i den nya pandemilagen och hur den påverkar handeln. När vi nu står inför den viktiga jul- och nyårsförsäljningen är det återigen dags att införa restriktioner i butikerna, vilket vi avhandlade i förra numret.

Däremellan hittar vi en spänstig bevakning av en uppsjö olika händelser, trender och affärer. Några saker som sticker ut är så klart den växande e-handeln, IT-attacken mot Coop, kritikstormen inom Ica, jättebudet på Ica Gruppen samt flera förvärv som ritade om dagligvarukartan.

I årets sista utgåva fördjupar vi oss också i de enorma logistiksatsningar som görs i branschen, där vi bland annat besöker Coops nya lager utanför Eskilstuna.

För egen del har jag haft en lärorik och stimulerande tid sedan jag tog över som chefredaktör i augusti. Jag har förmånen att jobba med oerhört kunniga journalister som brinner för att bevaka dagligvarubranschen. Det är ingen slump att det blev en reporter på Dagligvarunytt, Thomas Ohlén, som utsågs till ”Årets branschjournalist” i vår ägare Bonnier Business Medias årliga tävling.

Efter årsskiftet tackar vi av Kalle Östgren som lämnar oss efter en strålande insats på tidningen. Missa inte hans välskrivna och intressanta dokument om Coop Oskarshamns resa.

2022 blir ett spännande år. Vi laddar nu för fullt för att återkomma med en supervass bevakning i januari. Men först ska vi vila upp oss. Själv ska jag i sedvanlig ordning handla korv, gulaschsoppa och nyårsmat på Ica Nära Duved, Ica Supermarket Åre och Coop Åre. Däremellan ska jag åka en del skidor med familjen. Läs allt om fjällbutikernas utveckling här.

Jag hoppas att också du får möjlighet att koppla av. Tack för att du läser Dagligvarunytt och god jul och gott nytt år!

Vi är tillbaka med ett nytt nummer av tidningen den 13-14 januari. Fram till dess fortsätter vi bevakningen på dagligvarunytt.se – inför nyårsafton rundar vi bland annat av året med en årskrönika.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här.
Och
här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt.
Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp
här.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik.svedjetun@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.