onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

"Ica har upplevt kriser förr, men en köttfärsskandal och en återkallad batch av något som vi inte bör äta kan man släcka med några huvuden som får rulla och löften om att det inte ska hända igen. Vad vi ser ser nu är en mental förflyttning, som i slutänden kommer att påverka styrkeförhållandena på livsmedelsmarknaden", skriver Peter Willebrand.

Har Ica verkligen förstått signalerna?

Sveriges största reklamköpare har drabbats av en identitetskris. Sveriges mest framgångsrika och långvariga reklamkoncept saknar plötsligt innehåll och skriker pris högre än alla andra. Nu måste något förändras, men har Ica verkligen förstått signalerna? Det skriver journalisten Peter Willebrand, specialiserad på reklam och varumärken, i en längre essä.

Publicerad: 12 juni 2023, 11:06

Peter Willebrand

redaktionen@dagligvarunytt.se

När, hur och varför började vi hata vår Ica-handlare? Samma hat som ligger som ett bubblande och överjäst magsyrelock över vår sociala mediesamtid. Allt ska luftas: en sur uppstötning här,

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 446 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 3 495 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Matpriser

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev