söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Dagligvarunytt Jobb & Karriär

Viktigt att nå ut brett till folk i branschen vid nyrekrytering

När ICA-handlarparet Anton och Fredrik Svanberg skulle rekrytera personal till sina butiker var det viktigt att både nå ut brett och till branschfolk. En tidning på ett fikabord hjälpte till med att få ut budskapet till rätt personer, cirka 80 sökande tävlade om tjänsten.

Publicerad: 19 oktober 2022, 08:28


Anton och Fredrik Svanberg

– Vi vet att Dagligvarunytt är en tidning som brukar ligga på många fikarumsbord. Det var ett bra sätt att nå ut till branschen med vårt rekryteringsbehov, säger Fredrik Svanberg.
Han och hans make Anton Svanberg driver ICA Nära Vega i Haninge sedan ett och ett halvt år tillbaka. I somras tog paret även över en ICA-butik i Kiruna. Båda butikerna drivs i enskilda handlarskap av paret Svanberg.
– Vi gillar utmaningar och är bra på att se möjligheter! Båda två har full handlarkompetens och har jobbat i branschen länge, säger Fredrik Svanberg.

Fördubblade omsättningen
Innan paret öppnade Vegabutiken i Haninge drev de en butik i Likenäs i Värmland under fyra års tid, i vilken de lyckades fördubbla omsättningen. ICA Nära Vega i Haninge är en helt ny butik som etablerades under våren 2021 i en nybyggd stadsdel i södra Stockholm, strategiskt placerad nära pendeltågsstation och med ett upptagningsområde på cirka 10 000 invånare.

Butik även i Kiruna
I Kiruna har paret tagit över en befintlig butik som de ser fram emot att utveckla och driva. Anton är huvudansvarig i Kiruna, medan Fredrik tar hand om butiken i Vega. Trots det långa avståndet har de fått både vardag och arbetsliv att funka utan problem.
– Det är inte mer än en och halv timmas flygresa mellan Stockholm och Kiruna. Hittills har det funkat bra, säger Fredrik Svanberg.

Behövde nå ut
I samband med att paret tog över Kirunabutiken behövde de dels rekrytera en butikschef, dels nå ut med organisationsförändringen och såg därför att Dagligvarunytt skulle vara en bra kanal. Samma sak när det gällde Vegabutiken, där de växlade upp verksamheten och därmed hade behov av att rekrytera en ny avdelningsansvarig samtidigt som de behövde nå ut till en bred målgrupp.
– Samarbetet med Dagligvarunytt fungerade bra under hela processen. Det gick snabbt och smidigt med korrekturet på annonsen och resultatet blev som vi hade tänkt oss men viktigast av allt: tjänsterna tillsattes efter att ett 80-tal kandidater sökt dem, säger han.

Vi vill gärna höra om dina utmaningar i rekryteringsärenden. Hör av dig till oss på said.samea@ bonniernews.se

Text: Ann-Louise Larsson

Rekryteringsannonsering i Dagligvarunytt - våra olika alternativ

Texten är en annons från Dagligvarunytt Jobb & Karriär