Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Näringspolitik

Protesterna hjälpte – butiken räddas från byggkaos

Publicerad: 30 September 2020, 08:19

När Halmstad kommun planerade bygget av en ny rondell förstod Tempo-handlare Lars Söderblom att hans butik skulle drabbas. Men protesterna hjälpte och kommunen tänkte om.


Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Tempo Bäckagård i Halmstad ligger nära den plats där kommunen bygger en rondell. Lars Söderblom förstod snabbt att bygget skulle drabba hans butik negativt.

Han skrev och ringde kommunen och flera av hans kunder gjorde likadant. Artiklar i lokaltidningen spelade troligen också en roll när kommunen beslutade att ändra arbetsordningen.

– Vi skulle bygga en halva av korsningen åt gången men har tänkt om och nu behöver den norra delen mot butiken bara stängas av några timmar åt gången vid ett par tillfällen, säger kommunens projektledare Sofia Erlöv till Hallandsposten.

Handlaren själv är nöjd med beslutet förstås.

– När bygget började tappade vi en del men det tappet har krympt nu. Nu är det så att vi klarar av det, säger Lars Söderblom till lokaltidningen.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.