måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Näringspolitik

Oviss framtid för Ica-butik – höga elräkningar oroar: ”Ett par månader till så blir det konkurs”

Publicerad: 14 oktober 2022, 11:47

Foto: Monika Nilsson Lysell

Ica Nära Södertorn i Oskarshamn har varit i samma familjs ägo i 35 år. Nu oroar de höga elräkningarna och om de fortsätter vara lika höga som den i augusti finns risk för konkurs.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Anna Åberg tog över som butiksägare på Ica Nära Södertorn efter sin mamma för 17 år sedan. Efter pandemiåren har nu nya utmaningar tillkommit – framför allt den med elpriserna. Något som kan bli butikens död, rapporterar Barometern.

– Får jag en likadan elräkning som den i augusti ett par månader till så blir det konkurs. Efter 35 år med den här butiken så är det det här man ska oroa sig för. Man kunde inte tänka sig att det var elen som skulle knäcka en, säger hon till tidningen.

Hon har försökt vidta åtgärder för att sänka förbrukningen. Bland annat har hon tagit bort ett antal lysrör och planerar att släcka ned ännu fler.

Kunderna har slutat också slutat fråga om varför det blir sämre belysning i lokalen, de är medvetna om situationen.

– Vi har också plockat bort kundernas kaffemaskin och skickat tillbaka den till leverantören. Det kostar för mycket att ha den i gång, säger Anna Åberg till Barometern.

Under september och oktober har hon och personalen arbetat hårt för att spara in på alla sätt man kan, och det arbetet fortsätter hela tiden.

– Nästa steg blir att se över öppettiderna, säger Anna Åberg som just nu tittar på hur man kan minska dessa efter de tider då det är minst kunder.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev