Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Näringspolitik

Här besöker landsbygdsministern Hemköps flaggskeppsbutik

Publicerad: 24 September 2020, 09:53

Butikschefen Andreas Wehler välkomnar landsbygsministern Jennie Nilsson (s) i Hemköpsbutiken på Torsplan i Stockholm

Foto: Monica Tangen

Igår, onsdag, fick Hemköps flaggskeppsbutik på Torsplan i Stockholm besök av bland andra landsbygdsminister Jennie Nilsson (s). Butikschefen Andreas Wehler visade upp butiken.


Ämnen i artikeln:

AxfoodHemköp

I går hade Axfood sin årliga lansering av sin livsmedelsstrategi: Mat 2030. Landsbygdsministern Jennie Nilsson (s), som deltog i en paneldebatt, passade på att besöka Hemköps flaggskeppsbutik på Torsplan. 

– Hon tog ett kundvarv och ställde bland annat frågor om vårt arbete gentemot små leverantörer. Som landsbygsminister är hon så klart intresserad av Axfoods snabbspår för småskaliga producenter som initierats under coronapandemin, säger butikschefen Andreas Wehler. 

Andreas Wehler guidade henne och representanter från Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Naturskyddsföreningen runt i butiken. 

Flera av de samarbeten som initierats under våren kommer att permanentas i butiken, bland annat med Köpings musteri och läskedryckstillverkaren Berga Bruk. 

– Det är roligt när politiker visar intresse för dagligvaruhandeln genom att besöka verkligheten. Hoppas på flera sådana besök. Vi diskuterade även planerna på en halverad arbetsgivaravgift som är ett välkommet initiativ, säger Andreas Wehler. 

Axfoodkoncernen lanserade sin livsmedelsstrategi för femte åtet i rad och presenterade 86 förslag som riktade sig till politik och näringsliv. 

Förslagen syftar bland annat till att stärka den svenska livsmedelsförsörjningen i en hållbar riktning. Axfoods satsning på vegetabiliska halvfabrikat av svensk råvara, genom det egna varumärket Garants baljväxtfärs, demonstrerades i butiken. 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

AxfoodHemköp

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.