Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Näringspolitik

För mycket folk – då valde Systembolaget att stänga tidigare

Publicerad: 21 december 2020, 09:24

I lördags stängde Systembolaget i Hansa-gallerian i centrala Malmö en timme tidigare än vanligt. ”Det blev för mycket folk helt enkelt”, säger presschef Anders Porelius.


Ämnen i artikeln:

Corona

I lördags var det högt tryck på Systembolagets butik i Hansa-gallerian i Malmö. Butiken ligger granne med Ica Supermarket där

– Vår butik ligger i ett nedsänkt plan. Det är inte optimalt med tanke på pandemin, säger Anders Porelius till Skånska Dagbladet.

Systembolaget har under pandemin tillämpat ett slussningssystem för att säkerställa att det inte är för många människor i butiken samtidigt. Det gör att det kan bildas kö utanför. 

I lördags blev kön i Hansa-gallerian för lång. 

– Det handlar inte bara om människor som skulle till Systembolaget utan även sådana som skulle till de andra butikerna. Det blev för mycket folk helt enkelt och då fattade butikschefen ett ansvarsfullt beslut att stänga butiken tidigare, säger Anders Porelius. 

I stället för att stänga vid tre, stängde Systembolaget vid två-tiden. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News