onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Näringspolitik

Coop Norrbotten låter personalen bli lokala hjältar: ”Vi vill vara en god kraft”

Publicerad: 20 februari 2023, 09:26

Helen Ljungstedt, chef för marknad, kommunikation och hållbarhet hos Coop Norrbotten.

Foto: Pressbild

Personalen får vara med och bestämma vilka verksamheter Coop Norrbotten ska sponsra. Genom personalpotten får 40 medarbetare varje år dela ut en summa.

Ämnen i artikeln:

Coop Norrbotten

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Tänk att någon i personalen faktiskt kan skänka 5 000 kronor till byaföreningen som årligen bemannar och fixar runt byns årliga valborgs- eller nationaldagsfirande eller till ett lag i en idrottsförening som har svårt att få ihop anmälningsavgiften till en cup. Jag själv skulle känna mig som en riktig hjälte, säger Helene Ljungstedt, chef för marknad, kommunikation och hållbarhet hos Coop Norrbotten.

Nu ger konsumentföreningen personalen möjligheten att bli lokala hjältar. Varje år får 40 medarbetare möjligheten att dela ut 5 000 kronor till valfritt ändamål i regionen.

Det är en sponsorgrupp inom Coop Norrbotten som väljer ut vilka som ska få bidrag utifrån medarbetarnas förslag och motiveringar.

Kriterierna är att pengarna ska ska gynna en förening, organisation eller en verksamhet som gör ett gott avtryck lokalt eller regionalt.

– Reaktionerna har varit oerhört positiva bland vår personal och vi bevisar än en gång att vi vill vara den goda kraften i Norrbotten, säger Helene Ljungstedt.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev