måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Superstart för Dagab – så många butiker får varor från gigantiska anläggningen

Publicerad: 9 mars 2023, 12:10

Axfoods och Dagabs största investering någonsin är i drift – och växlar upp. Nu får över 50 butiker inom koncernen leveranser av torra varor. I sommar är målet närmare 700.

Foto: Rebecka Rynefelt

Dagabs nya jätteanläggning växlar upp snabbt. Snart ska nära 700 butiker få torrvaror från Bålsta. ”En minutiös plan”, säger transportchefen Dennis Danielsson.

Ämnen i artikeln:

AxfoodDagabLogistik

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Dagligvarunytt berättade i ett stort reportage i början av november 2022 om Axfoods och inköps- och logistikbolagets Dagabs största investering någonsin och hela tiden adderas butiker inom varumärkena Hemköp, Snabbgross, Tempo och Willys.

I dag får drygt 50 butiker leveranser.

I sommar ska antalet vara uppe i 700.

– Det är en minutiös plan som ligger bakom alla leveranser. Den här fasen kommer butiker som flyttas att få torrt sortiment från Bålsta och kylt och fryst från våra befintliga lager. Arbetet med leveransplanerna har pågått länge och är väl förankrat hos våra butikskedjor, säger Dennis Danielsson.

LÄS OCKSÅ: EXKLUSIVT: Första bilderna – titta in i Axfoods nya superlager: ”Miljön är väldigt industriell”

Påfyllningen av det torra sortimentet startade i början av december och första veckan tog Dagabs anläggning emot cirka 800 artiklar.

Antalet är för närvarande uppe i över 13 000.

– Det känns så klart härligt att vi är i gång och att det har gått bra. Nu har vi startat och det ger oss en chans att gå in i nästa fas i vår resa, säger produktionschefen Peter Eriksson.

Dagab ökar alltså successivt antalet butiker som får leverans och 2023 och 2024 tillförs butiker även det kylda och frysta sortimentet från Bålsta.

Slutligen kopplas e-handeln på.

LÄS OCKSÅ: Jätteresan från plock hos Ica – till chef för Axfoods enorma lager: ”Få förunnat”

Axfood och Dagab inledde arbetena i Bålsta för fyra år sedan och är i fas med tidplanen – trots alla utmaningar i omvärlden med en pandemi och Rysslands invasion av Ukraina.

– Det är en extremt stor bedrift och laginsats att planen hålls på dagen, säger programchefen Per Gifvas.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev