Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Postnord gör om Svenska Mässan i Göteborg till paketombud

Publicerad: 4 december 2020, 09:38

Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg blir paketombud med drive thru. Samtidigt pilottestar Postnord digitala kösystem hos fler ombud i ambitionen av minskad trängseln efter Black Week.


Förra veckan förvandlades Älvsjömässan i Stockholm till paketombud med drive thru.

Nu händer samma sak med Svensk Mässan Gothia Towers i Göteborg. Från och med i dag och fram till 23 december hålls det öppet. 

I den 41 000 kvadratmeter stora lokalen finns gott om plats för att hantera en stor mängd paket. 

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul. Både det digitala kösystemet och vår satsning på drive thru gör att vi minskar risken för trängsel och på så sätt även risken för smittspridning hos våra ombud. Dessutom ligger mässan centralt i Göteborg vilket gör att många kan använda ombudet, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät. 

Postnord genomför ett pilottest hos flera ombud med ett digitalt kösystem.

Den som ska hämta upp ett paket kan köa på distans och behöver inte komma in i lokalen förrän det är dennes tur. Tanken är att systemet ska rullas ut brett nästa vecka. 

De nya drive thru-ombuden ska vara tillgängliga för alla, oavsett postnummer. 

– Vi vill att våra drive thru-ombud ska vara ett alternativ för alla som känner oro för att hämta ut sitt paket inför jul. Även om du bor en bit utanför Göteborg är det bara att skriva in Svenska Mässan drive thru eller postnummer 412 51, så kommer det upp som ett alternativ hos din e-handlare, säger Mathias Olsson.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News