onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Oväder och inställda färjor drabbar dagligvarubutik på Gotland: ”Förståelsen varierar”

Publicerad: 17 januari 2022, 12:36

Butikschefen Markus Wahlgren på Stora Coop, Visby

Foto: Agneta Renmark


När stormbyar ställer in färjeturer till och från Gotland påverkas dagligvaruhandeln på ön genom inställda varuleveranser. Men på Stora Coop i Visby är man van. ”Man får ladda upp med varor i förväg”, säger butikschefen Markus Wahlgren.

Ämnen i artikeln:

Coop GotlandTempoLogistik

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Enligt Sveriges Radio är flera färjor mellan Nynäshamn och Gotland inställda under måndagen. Och inställda färjor påverkar ofta leveranserna till dagligvarubutikerna på ön.

– Vi är vana vid några dagars fördröjning av leveranser vid dåligt väder. Men med bra koll på väder-apparna kan man ha lite framförhållning och ladda upp med varor i förväg, säger Markus Wahlgren.

Han menar också att butikerna på ön generellt sätt är bra på att snabbt ställa om eftersom en turistdestination som Gotland innebär stora variationer i kundströmmar och efterfrågan över året. 

För att öka butikens beredskap på utbudssidan jobbar man mycket med lokala leverantörer av exempelvis rotfrukter, mejeriprodukter och kött. 

– Men så klart blir det tomt på färskvaror i bland vid tillfälliga leverensstopp från fastlandet.  Förståelsen för tomma hyllor varierar bland kunderna, säger Markus Wahlgren.

För handlaren Henrik Westerlund som driver Tempo-butiken i Stenkyrka på norra Gotland innebär inte dagens inställda färjor störda leveranser. 

– Våra leveranser kommer på tisdagar och fredagar så vi påverkas inte och ovädret verkar ha lugnat sig nu, säger han. 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev