Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Logistik

Ökad samdistribution ska göra brödet mer hållbart

Publicerad: 11 Februari 2021, 06:45

Mer hållbart. En bil kommer samlastad med bröd från tre av fyra av Sveriges största bagerier.

Foto: Pressbild

Från och med i sommar får Polarbröd sällskap av Fazer och Skogaholm i brödbilen, en efterlängtad nyhet även inom dagligvaruhandeln. ”Vi ser mycket positivt på att våra leverantörer tar ett gemensamt ansvar för mer hållbara livsmedelstransporter”, säger Fredrik Klein, affärsområdeschef färskvaror på Ica Sverige.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeLivsmedelstransport

Polfärskt Bröd samordnar sedan tidigare sex varumärken i sina transporter ut till butik. Förutom Polarbröd finns även varumärkena Korvbrödsbagarn, Hatting, Gille, Hägges och VaGott med i bilarna. 

Nu ska även storbagerierna Fazer och Skogaholm vara med.

– Detta är ytterligare ett steg i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, säger Anders E Johansson, vd på Polarbröd.

Polfärskt Bröd ägs till 51 procent av Polarbröd och till 49 procent av de regionala och egenägda Polfärsktföretagen, som står för distribution, försäljning och lokal service.

Målet med det utökade samarbetet är att både att förbättra servicen till butik – med ökad färskhet i hyllan och färre returer – och att tillsammans arbeta mer klimatsmart.

– Genom det här utökade samarbetet kommer vi att dela transporter för tre av Sveriges fyra största bagerier. I dag körs många mil för små leveranser vilket varje sig är miljömässigt eller ekonomiskt hållbart, säger Ragnar Landin, vd på Polfärskt Bröd.

– Bröd är faktiskt bland det mest klimatsmarta livsmedel man kan äta. Genom en gemensam distribution förstärks detta ytterligare.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.