Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Ny terminal effektiviserar för Coop: ”Mycket positivt för butikerna i norr”

Publicerad: 1 november 2021, 09:08

En ny omlastningsterminal för varor till Coops butiker i Norrbotten invigdes i fredags i Luleå.

Foto: Pressbild

Coop-butikerna i nordligaste Sverige har fått en ny logistikterminal i Luleå. ”För butikerna i Norrbotten blir detta mycket positivt” säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Norrbotten

SB


I fredags invigdes en logistikterminal för livsmedel i Luleå. Vid terminalen kommer varor till Coops butiker i Norrbotten att komma in och lastas om för transport till butik. Den nya terminalen kommer att hantera Coops alla långväga varor och den blir en uppsamlingspunkt för lokal mat i Norrbotten. Den nya logistikterminalen är ett resultat av en överenskommelse mellan Coop Logistik och Kyl- och frysexpressen Nord.  

Transporterna till Coops butiker i Norrbotten har tidigare gått från Coops tre centrallager i Mälardalen via en omlastningsterminal i Umeå. För att effektivisera transporterna och ge mer nära service till butikerna i Norrbotten har Coop Logistik har den nya omlastningsterminalen i Luleå uppförts. 

– För butikerna i Norrbotten blir detta mycket positivt, med effektivare transporter både för det långväga och det lokala flödet, säger Peter Fjällborg, Coop Norrbotten.

– Det lokala sortimentet kan transporteras tillsammans med det centrala vilket minskar vårt avtryck i regionen och gynnar våra kunder som sätter stort värde i att kunna handla lokalproducerad mat i Coops butiker.

Peter Fjällborg poängterar att den nya terminalen även gynnar lokala leverantörer som genom en omlastningscentral når ut till alla Coop-butiker i länet.  

– Med en omlastningspunkt i Luleå kommer vi att få bättre effektivitet i våra transporter som kan gå med full last hela vägen från Mälardalen till Luleå utan ompackning, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev