lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Nu har första leveransen lämnat Mathems nya lager: ”Nyckeln till vår framtida framgång”

Publicerad: 2 december 2022, 07:30

Nu inleds arbetet med att flytta verksamheten till Mathems nya logistikanläggning i Larsboda i Stockholm. Foto: Pressbild

I går rullade den första leveransen ut från Mahems nya logistikanläggning i Larsboda i Stockholm. ”En viktig milstolpe”, säger vd Johan Lagercrantz.

Ämnen i artikeln:

MathemLogistik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I går togs Mathems nya automatiserade logistikanläggning i Larsboda utanför Stockholm i drift. Tanken är att verksamheten nu successivt ska flyttas över dit från den befintliga anläggningen i Bromma. Planen är att Larsboda ska vara i full drift under det första halvåret 2023. 

– Det känns otroligt spännande att äntligen vara igång på riktigt. Larsboda är nyckeln till Mathems framtida framgång, både när det gäller resan mot en lönsam verksamhet, ett ännu vassare och utökat kunderbjudande och en ännu bättre arbetsplats för Mathems medarbetare, säger Johan Lagercrantz i en kommentar. 

Anläggningen är automatiserad, vilket innebär skalbarhet och en ökad effektivitet i hela Mathems logistikkedja. 

LÄS OCKSÅ: Mathems vd om värderingsslakten, nya lagret och Dagabs inköpskanaler: ”Någon gång vänder det”

Anläggningen är 36 000 kvadratmeter fördelat på två plan. Nära 1 000 medarbetare kommer att arbeta där. 

En solcellsanläggning har placerats på taget vilket gör att verksamheten till stor del kommer att drivas av egen förnybar el. 

– Vi har ju jobbat mot detta i tre år nu, så att ha skickat iväg första Mathem-bilen från Larsboda är en viktig milstolpe för Mathem. Men vi har fortfarande en ordentlig bit kvar innan vi är uppe i full kapacitet. Det är egentligen först då vi kan fira ordentligt, säger Johan Lagercrantz. 

LÄS OCKSÅ: Säljrekord för Mathem – som fortsätter att leverera jätteförluster: ”2025 ska vi visa vinst”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev