Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Matsmart har växtvärk och flyttar till Örebro: ”Behövs högre kapacitet”

Publicerad: 5 mars 2021, 08:58

Matsmart flyttar till ett större, automatiserat lager i Örebro för att klara tillväxten.

Foto: Magnus Sandberg

Snabbväxaren Matsmart flyttar sitt centrallager till Örebro. ”Vi behöver ett större lager med högre kapacitet för att klara tillväxttakten”, säger kommunikationschef Hanna Thofelt Lindström.


Nätbutiken Matsmart, som säljer överskottsvaror, har sedan 2015 sitt centrallager i Katrineholm. Efter en tids ovisshet står det nu klart att företaget flyttar lagret till Örebro.

– Huvudskälet bakom flytten är att vi har vuxit ur det befintliga lagret och behöver bygga ett med större lager med högre kapacitet för att klara en fortsatt hög tillväxttakt, säger Hanna Thofelt Lindström.

Matsmart satsar nu på ett automatiserat lager i Örebro. Det nuvarande lagret i Katrineholm är i drift året ut och den nya anläggningen ska startas i december, för att vara vara i full drift under första kvartalet 2022.

Varför valde Matsmart Örebro?
– Vi utvärderade fyra olika städer och att valet föll på Örebro beror på en rad faktorer. Örebro har en stark position som logistik- och e-handelsort och ligger bra till i förhållande till våra kunder.

– Matsmart är traditionellt starkt i mindre och medelstora orter. Vi har vuxit kraftigt under 2020, och då även i storstadsregionerna, säger Hanna Thofelt Lindström.

Vad innebär flytten för de anställda?
– Lagret i Katrineholm kommer att vara i drift under hela 2021 och vi undersöker nu intresset bland medarbetarna för att följa med i flytten. Vi ser att det kommer att finnas ungefär lika många tjänster i Örebro, men jag har svårt att uttala mig exakt, vi ska nu börja titta i detalj på tjänstebeskrivningar och kompetensbevis. Vi vill lösa detta på bästa sätt, både för de som vill följa med till Örebro och för de som eventuellt inte vill det.

Hanna Thofelt Lindström, kommunikationschef Matsmart.

Foto: Susanne Kronholm

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.