Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Mathem tar nästa steg mot fossilfria transporter – levererar med specialbyggd eldriven lastbil

Publicerad: 3 december 2021, 08:22

Laura Michalska (Mathem), Matz Westberg (Renault), Kristoffer Bernström (Renault), Johan Gustavsson (Bilia – distributör av lastbilen) och Staffan Löttiger (Mathem)

Foto: Ryno Quantz

Mathem vill att framtidens transporter ska vara fossilfria. Genom ett samarbete med Renault börjar e-handlaren nu leverera med en specialbyggd eldriven lastbil.


Ämnen i artikeln:

Mathem

– För oss är det viktigt av flera skäl att på sikt gå över till elektrifierade transporter. Självklart vill vi framför allt arbeta för en hållbarare värld, men vi vill även visa våra kunder och medarbetare vart vi är på väg och att vi vill framåt, säger Mathems utvecklingschef Staffan Löttiger i en kommentar. 

En knäckfråga för Mathem inför övergången till elbilar var att separera de batterier som används för att ge energi åt bilens drift och de batterier som krävs för att driva kyl- och frysanläggningen i skåpbilen. 

Det har Renault löst genom att placera solpaneler på bilens tak. 

– Renault antog Mathems utmaning och levererade en speciallösning – en bil som uppfyller deras krav på nollutsläpp och vikten av att hålla varorna kylda under leverans, säger Renaults Sverigechef Thomas Holm. 

I dagarna tas den specialbyggda och eldrivna lastbilen i bruk genom att Maten börjar köra ut leveranser med den.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev