Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Icas miljardinvestering i Västerås: ”Stärker varuförsörjningen till butikerna”

Publicerad: 14 november 2022, 12:23

2026 ska Icas nya fryslager i Västerås tas i bruk.

Foto: Pressbild

Ett 23 000 kvadratmeter stort högautomatiskt fryslager. Det satsar Ica på i Västerås. ”Säkrar vår konkurrenskraft på marknaden”, säger Ica Sveriges logistikdirektör Emma Lindström. I dag togs första spadtaget.

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Dagligvarunytt har tidigare berättat att Ica Satsar bygger ett fryslager i Västerås. 

Det nya lagret, som blir 23 000 kvadratmeter stort och högautomatiserat, byggs intill Icas befintliga verksamhet på Hacksta i Västerås. 

– Ica har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag idag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till Ica-butikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, säger Emma Lindström i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Historisk satsning på lager – så mycket investerar Ica i ny kapacitet: ”Har ett behov” 

Ica Sverige och Ica Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder. Tanken är att anläggningen ska tas i drift i början av 2026 och då leverera till butiker runt om i landet.

Fryslagret är inte den enda investeringen som Ica gör på Hacksta i Västerås. Det byggs ytterligare en 13 500 kvadratmeter stor lagerbyggnad som ska ta över en del av den blomsterverksamhet som finns i Helsingborg i dag. Byggstart skedde i augusti i år och målet är att det ska kunna vara i drift sommaren 2023. 

LÄS OCKSÅ: Exklusivt – följ med in i Icas nyöppnade e-handelslager: ”Känns otroligt bra”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev