Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Icas apotek behöver större lokaler för att växa online – flyttar e-handelslagret

Publicerad: 7 juli 2021, 11:22

Eric Lundberg, vd, Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat, som ägs av Ica Gruppen, flyttar sitt e-handelslager till större lokaler. ”Det skapar utrymme för fortsatt tillväxt”, säger vd Eric Lundberg.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Apotek Hjärtat flyttar sitt e-handlslager till större lokaler i Norrköping. Den kraftigt ökade efterfrågan de senaste åren ligger bakom beslutet. 

– Flytten till nya lokaler ger oss förutsättningar att stärka vårt kunderbjudande ytterligare och skapar utrymme för fortsatt tillväxt. Vi kommer att investera i en modern och trivsam arbetsmiljö, för att säkerställa att vi är en attraktiv arbetsgivare på orten. Vi satsar även stort på automation och smart logistik för att optimera vår kapacitet och kunna möta våra kunders förväntningar, säger Eric Lundberg i en kommentar. 

De nya lokalerna, som omfattar en yta på cirka 13 000 kvadratmeter, ligger i Ingelsta, inte långt från där Apotek Hjärtat har sitt huvudlager som förser de fysiska apoteken med varor. 

Totalt investerar apotekskedjan 70 miljoner under 2022 det nya lagret och ytterligare drygt 80 miljoner kronor perioden fram till 2029. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News