måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Het logistiksatsning från Coop – siktar mot 2037 när befintligt lager byggs ut

Publicerad: 8 november 2022, 07:46

”Verksamheten kan byggas ut och på sikt ser vi fram emot att erbjuda nya jobb i vår terminal”, säger Örjan Grandin. Foto: Pressbild

Sedan 2011 har Coop haft sitt centrallager för frysta varor i Enköping. Nu ska lagret byggas ut – för att hålla jämna steg med Coops förväntade kundtillväxt.

Ämnen i artikeln:

Coop SverigeCoopLogistik

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Coops cirka 10 900 kvadratmeter stora varuterminal för frysta varor i Enköping ska bli 5 800 kvadratmeter större. Beslutet och satsningen innebär att Coop stannar i kommunen, och fortsätter vara hyresgäst hos fastighetsägaren Catena. Det nya avtalet mellan Catena och Coop sträcker sig till år 2037.

– Genom det här beslutet har vi framtidssäkrat Coops varuförsörjning av frysta varor, säger Örjan Grandin, vd för Coop logistik och vice vd i Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Utbyggnaden görs för att klara av kundtillväxt och ett växande antal Coop-butiker. Utbyggnaden, som ska vara klar 2023, kommer också innebära ytterligare arbetstillfällen i terminalen. Idag jobbar ungefär 120 personer i terminalen. 

– Vi är glada att vi nu kan använda ytterligare en del av tomtytan och hjälpa Coop att expandera på platsen och öka sin kapacitet för fryslagring genom att tillföra kylda utrymmen där vi dessutom kan nyttja höjderna maximalt, säger Catenas regionchef i Stockholm, Tobias Karlsson. 

LÄS MER: Icas stora lagersatsning haltar – bilarna står stilla: ”Underutnyttjad” 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev