Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Här växer Icas lager med 3 570 kvadratmeter: ”Helt nödvändigt”

Publicerad: 21 februari 2022, 13:39

Icas lager i Borlänge byggs ut.

Foto: Pressbild

Icas lager i Borlänge byggs ut. Totalt investeras 90 miljoner kronor i projektet. ”Det är en bra satsning för framtiden, men den är också helt nödvändig”, säger Torbjörn Olofsson, logistikchef för Ica Sverige.


Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Icas lager i Borlänge byggs ut. Ytan växer med 3 570 kvadratmeter. Fastighetsägaren Catena investerar 90 miljoner kronor i projektet. 

Kapaciteten behöver ökas, berättar Torbjörn Olofsson för Borlänge Tidning. 

– Dels för de volymer vi redan har, men också de framtida volymerna som vi tror kommer att öka. Vi ser en trend av att de ökar, det handlar både om fler artiklar och ett större sortiment. 

I samband med utbyggnaden förlängs avtalet mellan Ica och Catena med tio år. 

– Det är en bra satsning för framtiden i Borlänge, men den är också helt nödvändig. Vi har lite trångt på vissa sortiment och behöver utöka, säger Torbjörn Olofsson. 

Lagret i Borlänge levererar Barbro till drygt 360 Ica-butiker i norra Sverige. 600 personer arbetar där. I dagläget finns inga planer på att nyanställda, enligt Torbjörn Olofsson. 

– Vi ser ingen direkt påverkan på personal på grund av investeringen nu, men det betyder inte att bemanningen inte kan påverkas av den längre fram, säger han till Borlänge Tidning. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev