Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Här ska Ica bygga nytt lager - ökande volymer bakom etableringsbeslutet

Publicerad: 8 december 2021, 09:08

Breddat sortiment och större volymer ligger bakom Icas beslut att bygga ett nytt fryslager i Västerås. Lagret invigs 2025.

Foto: Ica Gruppen

Ica Gruppen har fattat beslut om att bygga ett nytt fryslager på Hacksta i Västerås. Beslutet omfattar uppförandet av en ny logistikfastighet om cirka 23 000 kvadratmeter med högautomatiserad lagerdrift.

Ämnen i artikeln:

LogistikIca GruppenIca SverigeLeverantör

SB


Det nya lagret kommer att byggas intill Icas befintliga lager i Västerås, och ska tas i drift under 2025. Den sammanlagda investeringen uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor och är i linje med utvecklingsplanen för Västeråslagret, som förvärvades i april 2020.

Bakom beslutet ligger bland annat en ökad sortimentsbredd samt större volymutveckling. Detta har skapat ett behov av större fryskapacitet inom Ica Sveriges logistikverksamhet. För att möta kapacitetsbehovet investerar Ica Fastigheter och Ica Sverige i en ny logistikfastighet för frysta varor i Västerås. Lagret kommer att utrustas med en högautomatiserad lagerdriftslösning.

– Det nya fryslagret kommer att stärka vår varuförsörjning till butik och göra oss än mer konkurrenskraftiga på marknaden, säger Anders Svensson vd Ica Sverige AB i en kommentar.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev