lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Här etablerar Dagab nytt jättelager – för frukt och grönt: ”Högre effektivitet”

Publicerad: 22 april 2021, 06:39

Dagab bygger ett nytt rikslager för frukt och grönt i Landskrona. Foto: Dagab

Dagab satsar på ett nytt rikslager för frukt och grönt. Nya anläggningen i Landskrona ersätter flera andra. ”Vi utvecklar varuflödet”, säger vd Nicholas Pettersson.

Ämnen i artikeln:

AxfoodDagabHandlar´nHemköpMat.seTempoWillysLogistik

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab har för närvarande sitt rikslager för frukt och grönt i Helsingborg men ersätter det med ett dubbelt så stort i grannkommunen Landskrona.

Totala lagerytan vid trafikplats Landskrona södra blir initialt 37 000 kvadratmeter och möjliggör en framtida automationslösning.

Nya lagret ska serva koncernens samtliga butiker och e-handel i hela Sverige och vara i drift i slutet av 2022.

Dagab passar även på att flytta ihop lager- och transportverksamheten som finns på olika adresser för att ytterligare optimera varuflödet. 

Nicholas Pettersson, vd för Dagab. Foto: Bengt Alm

– Satsningen är ytterligare ett steg i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfood-koncernen. En effektiv, hållbar och dynamisk logistikverksamhet är, tillsammans med ett attraktivt och effektivt sortiment, centrala delar i vårt arbete med att göra skillnad i kundmötet för våra kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Handlar’n, Snabbgross, Eurocash och Mat.se, säger vd Nicholas Pettersson.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev