torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Gekås rekordsommar har gett Ica-butiken problem

Publicerad: 30 augusti 2023, 07:53

Ulrik Kjerstensson, handlare för Ica Supermarket i Ullared.

Foto: Pressbild

Alla jublar inte över Gekås rekordsommar. ”Jag har inte haft några parkeringsplatser till mina kunder”, säger Ulrik Kjerstensson, handlare för Ica Supermarket i Ullared.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Gekås har haft en fin sommar. I juli besökte 628 500 personer varuhuset i Ullared. De handlade för 780,7 miljoner kronor, vilket är nytt försäljningsrekord.

Fler besökare har fått som konsekvens att parkeringen inte räckt till. I stället har besökare till Gekås ställt bilen utanför grannen, Ica Supermarket. Det rapporterar Hallands Nyheter.

– Jag har inte haft några parkeringsplatser till mina kunder och det är ett bekymmer. Jag kan komma till en knökfull parkering, men sen när jag går in i butiken så är det tomt, säger Ulrik Kjerstensson till tidningen.

Butiken har ett avtal med Securitas som ska hålla ordning på parkeringen.

– En dag gick Securitas upp till Ica-parkeringen och då lappade de omkring 50-60 bilar. Då plötsligt kom de hit nästa dag också, för då var de business i det hela, säger Ulrik Kjersenssen.

Gekås vd Patrik Levin säger till Hallands Nyheter att Gekås sex till tio veckor varje år har svårt att få parkeringsplatserna att räcka till.

– Under hela juli månad har vi fått hänvisa kunder till andra parkeringsplatser runt om i byn. Vi har även haft bilar som har stått utmed vägarna. Så det har inte varit optimalt. Titta på stackars Ica-handlaren som har haft parkeringen full med Gekås-kunder. Då har inte han haft parkeringar till sina kunder. Även vårdcentralen har haft samma problem så det medför utmaningar för byn.

I dag har Gekås 3 700 parkeringsplatser. Det har tidigare förts diskussioner lokalt om varuhuset inte behöver fler – och under sommaren har den debatten blossat upp igen.

– Men det bästa hade varit om vi kunde öppna upp tillfälliga parkeringsplatser under sommaren som inte behövs under resten av året. För det är ju trots allt bara under några veckor som inte våra platser räcker till, säger Patrik Levin.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev