Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Foodora sätter press på matbutikerna: ”Tiden att behöva vänta på sina matkassar i dagar är förbi”

Publicerad: 21 maj 2021, 06:43

Foodora ökar farten på sina leveranser

Foodora ökar farten. Leveranstiden av dagligvaror sänks från 30 till 15 minuter. ”Vi har infrastrukturen redo och den är vässad”, säger vd Hans Skruvfors.


Foodora sätter press på matbutikerna. 

Från och med i dag börjar bolaget leverera dagligvaror från sina Foodora Markets på 15 minuter, mot tidigare 30 minuter. 

– Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det så de får inköp av dagligvaror ännu snabbare. Vi har infrastrukturen redo och den är vässad, säger Hans Skruvfors i en kommentar. 

Foodora kallar själva sina Markets för en hybrid mellan en fysiks och en digital matbutik. Kunderna handlar via bolagets plattform och får sedan varorna hemlevererade eller kan hämta dem vid ett upphämtningsställe. 

– Vi såg redan innan pandemin att behovet av snabba hemleveranser ökade och såg därför till att optimera vår affärsmodell för att passa behoven i realtid. Tiden att behöva vänta på sina veckoinköp av matkassar en eller två dagar är förbi. Från 15 minuters leveranstid är den nya normen enligt mig, säger Hans Skruvfors. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News