Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Coop ingår avtal med fastighetsägare för nya centrallagret

Publicerad: 1 december 2020, 12:53

Coop Logistik AB har slutit ett avtal med kapitalförvaltningsbolaget DWS kring det nya centrallagret som byggs i Eskilstuna. Avtalet innebär att DWS tar över ägandet och förvaltningen av tomten och fastigheten.


I oktober presenterade Coop planerna på att bygga en ny, central och helautomatiserat terminal i Eskilstuna. Den nya varuterminalen kommer bli en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Tillsammans med en ny logistiklösning ska detta bli hjärtat i hela Coops varuförsörjning. Terminalen kommer att förse Coops butiker i hela Sverige med varor inom kategorierna färskvaror, kolonial och nonfood-varor.  

Läs mer: Klart för Coops nya jättelager – ska serva 800 butiker i Sverige 

I dag, tisdag 1 december, slöt Coop och kapitalförvaltningsbolaget DWS  ett avtal som innebär att DWS övertar ägandet av tomten och fastigheten. Coop kommer å sin sida investerar i automationen och logistiklösning.

 - Med DWS får Coop en långsiktig och stabil ägare till fastigheten och en partner som vi ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen tillsammans med, säger Örjan Grandin, VD Coop Logistik och vice vd Coop Sverige.   

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.