fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Slopade restriktioner välkomnas av Svensk Handel: ”Inger hopp om en ljusare framtid”

Publicerad: 3 februari 2022, 08:33

Statsminister Magdalena Andersson (S) meddelade i dag att Sverige slopar restriktionerna från och med 9 februari. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Under en pressträff på torsdagsmorgonen meddelade statsminister Magdalena Andersson (S) att coronarestriktionerna slopas på onsdag nästa vecka. Beskedet tas emot med glädje av Svensk Handel.


HP


Från och med den 9 februari slopas coronarestriktionerna. Anledningen är att den dominerande virusvarianten, omikron, av allt att döma ger lindrigare sjukdom. Samtidigt har andelen vaccinerade ökat kraftigt.

Branschorganisationen Svensk Handel välkomnar beskedet.

– Pandemin har påverkat oss alla såväl privat som i våra yrkesroller. Handeln är en av de branscher som drabbats hårdast, inte minst den modehandel som tappat stort under de senaste åren, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

Att restriktionerna släpps betyder bland annat att avrådan från sociala sammankomster tas bort. Nu slopas även uppmaningen om hemarbete, vilket enligt Mats Hedenström är den åtgärd som slagit hårdast mot handeln.

– För handelns vidkommande är det av stor betydelse att människor nu återvänder till sina arbetsplatser. Framför allt landets citykärnor har drabbats otroligt hårt av att människor arbetat hemifrån. Dagens besked inger därför hopp om en ljusare framtid.

Regeringen meddelar även att de särskilda inresereglerna från övriga nordiska länder kommer att tas bort. Även detta besked välkomnas av Svensk Handel.

Samtidigt anser Folkhälsomyndigheten att covid-19 inte längre ska klassas som en samhällsfarlig sjukdom.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev