fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Lidl får böta – åtgärdade inte problem med möss i butik tillräckligt snabbt

Publicerad: 2 maj 2023, 08:01

Lidl har haft problem med möss i en av sina butiker i Göteborgstrakten.

Foto: Dejan Kolar

Lidl tvingas betala vite på 75 000 kronor. Detta efter problem med möss i en av sina butiker.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Efter klagomål från kunder om musbajs i butiken och söndergnagda förpackningar genomförde miljöförvaltningen i Göteborgs stad en kontroll i Lids butik i Angered centrum.

Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Vid kontrollen upptäcktes spillning från skadedjur på flera ställen. Personalen berättade dessutom att man sett möss i lokalen.

Butiken ålades att vidta åtgärder för att komma till rätta med problemet. Det handlade om att städa lokalen bättre samt att undersöka och täta möjliga vägar in för mössen.

Vid en ny kontroll, en vecka senare, konstaterade miljöförvaltningen att butiken inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att komma till rätta med problemet.

Miljö- och klimatnämnden vid Göteborgs kommun lämnade därför in en ansökan till Förvaltningsrätten om att Lidl skulle få betala 75 000 i vite, något som senare bifalldes.

Nahir Aslan, pressansvarig hos Lild, vill inte kommentera beslutet men säger till Göteborgs-Posten att butiken nu åtgärdat problemen.

– Butiken hade konstaterade brister mellan första och andra besöket. Då togs extern hjälp in som sedan dess åtgärdat bristerna i butiken. Vid återbesök av Miljö- och hälsonämnden den 17/4 har de bekräftat att samtliga brister är åtgärdade och gett grön rapport, säger han till tidningen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev