Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Fyra Ica-handlare släpps på fri fot: ”Misstankarna kvarstår”

Publicerad: 22 april 2022, 06:25

Åklagaren på Ekobrottsmyndigheten har beslutat att fyra av de misstänkta i Ica-härvan ska släppas på fri fot.

Foto: Pressbild

Fyra av de sex Ica-handlare som häktats i insiderhärvan släpptes på fri fot på torsdagen, uppger åklagaren Jonas Myrdal för TT.

Ämnen i artikeln:

Insiderhärvan i IcaIcahandlarnas FörbundIca Gruppen

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


– Misstankarna kvarstår och har förstärkts men det bedöms att de (misstänkta) inte kan försvåra bevisläget, förstöra bevis eller sabotera utredningen, säger Jonas Myrdal, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten till TT.

LÄS MER: Michael Dahl: Ica-handlare framstår som Gordon Gekko – kan Stig på en vit häst och Magdalena Gerger vara räddningen? 

Enligt häktningsframställan skulle tidsfristen för att begära omhäktning för de fyra personerna ha gått ut i dag, fredag.

Åklagaren väljer alltså att inte begära någon förlängning av häktningstiden. De fyra männen, tillika Ica-handlare, har suttit häktade sedan den 25 mars och släpptes på fri fot i går, torsdag.

Det innebär också att två personer fortsatt är häktade. Det handlar om två Ica-toppar, och åtalen mot dem ska enligt domstolshandlingar väckas senast på onsdag i nästa vecka.

LÄS MER: En månad efter razzian – 18 är nu misstänkta: ”Det hittills allvarligaste fallet av insiderbrott i Sverige” 

Detta om åklagaren inte begär ytterligare förlängning av häktningstiden. 

– Utredningen fortskrider brett med förhör, genomgång av datorer och av telefoner. Det är ett omfattande arbete eftersom det är så många misstänkta, säger Jonas Myrdal till TT.

Totalt är nu 18 personer misstänkta för brott i utredningen om grova insiderbrott i samband med uppköpsbudet på Ica Gruppen i fjol. 

LÄS MER: Ica-härvan – en familjeaffär: Vi har kartlagt de nära banden mellan de misstänkta 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev