Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

City Gross har datummärkt kött och fisk fel: ”Våra instruktioner har inte varit tillräckligt tydliga

Publicerad: 19 april 2022, 07:23

OBS! Genrebild.

Foto: Lovisa Karlström

Vid kontroller visade det sig att City Gross datummärkt kött- och fiskförpackningar på ett felaktigt sätt i flera butiker. Nya rutiner ska säkerställa att det inte händer igen.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var vid kontroller utförda på uppdrag av Livsmedelsverket som det uppdagades att City Gross i ett antal butiker markerat hållbarhetsdatum på kött- och fiskförpackningar på ett felaktigt sätt. 

Felet ska ha uppstått i samband med vakuumförpackningar och otydliga instruktioner ska vara orsaken till det, skriver City Gross i ett pressmeddelande. 

– Vi beklagar att vissa typer av kött- och fisk har fått felaktig märkning i ett antal av våra butiker. Produkternas hållbarhetsdagar är inget vi tummar på. Det som har skett är ett misstag som beror på att våra instruktioner inte har varit tillräckligt tydliga. Vi har omedelbart gått igenom samtliga butiker för att säkerställa att det inte finns felmärkta produkter i diskarna, säger kvalitetschef Thomas Remgard i en kommentar. 

I dag ska det inte finnas några felmärkta produkter ute i butikerna. 

City Gross har tillsatt en internutredning för att utreda vad som har gått snett samt säkerställa att liknanden fel inte sker igen. 

Samtidigt har samtliga medarbetare som arbetar med kött- och fiskhantering informerats om felet och rutinerna i deras arbeta har säkerställts och förtydligats. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev