fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

City Gross-butiken väntar fortfarande på tobakstillstånd

Publicerad: 25 augusti 2023, 11:07

Kenneth Hult, butikschef för City Gross i Ytterby i Kungälvs kommun.

Foto: Pressbild

City Gross i Ytterby väntar fortfarande på tillstånd att sälja tobak. ”Det är väldigt bökigt”, säger butikschefen Kenneth Hult.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Dagligvarunytt har tidigare berättat om problemen för City Gross i Ytterby i Kungälvs kommun med att få tillstånd att sälja tobak.

Tidigare har Göteborgs stad skött handläggningen av ärendet. Under sommaren har det flyttats över till Partille kommun.

Än har inget beslut fattats, berättar Kenneth Hult för Kungälvs-Posten.

– Partille går igenom ansökan och sedan lämnar de över till Kungälv som fattar ett beslut. Men det som är bökigt är att de har ett väldigt tidsödande koncept när de kontrollerar.

Kenneth Hult berättar bland annat att tillståndsenheten i Partille vill ha utdrag från Skatteverket från alla ledande personer i företaget. Det handlar om nio personer.

Personerna sitter emellertid som styrelseledamöter i andra bolag, vilka enheten också vill ha utdrag ifrån. Totalt rör det sig om cirka 60 personer som ska kontrolleras, skriver Kungälvs-Posten.

– Bolag som inte ens har med oss att göra. Det är väldigt bökigt. Andra kommuner kontrollerar inte på det viset, då nöjer man sig med att kontrollera de personer som sitter i styrelsen för det aktuella bolaget, säger Kenneth Hult.

LÄS OCKSÅ: Pekas ut – de är pådrivande när matpriserna skenar igen

Rebecca Wictor, City Gross presskontakt, säger till tidningen att hon är förvånad över hur själva tillståndsprocessen går till.

– Det finns ingenting som skiljer vår butik i Ytterby från våra övriga butiker där vi har giltiga tillstånd. Vi följer givetvis alla tillämpliga lagar och regler för försäljning av tobak och har giltiga tobakstillstånd i samtliga våra övriga butiker.

Men City Gross har inte gett upp hopp utan hoppas att frågan ska lösa sig inom kort.

– Göteborgs kommun gör standardmässigt en betydligt mer omfattande prövning än vad vi upplevt i andra kommuner vilket leder till längre handläggningstider. Under sommaren har ansvaret för handläggningen av tobakstillstånd för kranskommunerna gått över från Göteborgs kommun till Partille kommun varför vi har lämnat över vår ansökan till Partille kommun. Vår förhoppning är att vi ska kunna ha ett tillstånd på plats inom kort, säger Rebecca Wictor.

LÄS OCKSÅ: Stor kartläggning: Här är kedjorna som värvar flest kunder

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev