Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Smarta klockor ska effektivisera butiksarbetet - medarbetarna får order i realtid

Publicerad: 16 december 2021, 13:36

Medarbetarna på Stora Coop i Visby utrustas nu med smarta klockor. Akuta arbetsuppgifter och peptalk kommer direkt på handleden.

Foto: Coop Gotland

Stora Coop i Visby fortsätter att bryta ny mark med digitaliseringens möjligheter. Företaget Turnpike kopplar nu upp butikens medarbetare till molnet för att dessa ska bli mer snabbfotade och agera i realtid.


Ämnen i artikeln:

Coop Gotland

Målet med satsningen är att optimera butiksarbetet genom att ha ett uppkopplat schema och meddelanden som skickas i realtid till personalen, direkt på handleden. När medarbetarna alltid vet vad de ska göra och hur de ska prioritera, räknar butiken med att öka effektiviteten och kundfokuset avsevärt.

Coop Gotland ser fem tydliga vinster med satsningen:

* Snabbare kundservice överallt i butiken.

* Optimerar arbetet på golvet

* Minskar köerna och ger snabbare hjälp vid self-checkout

* Stärker personalens motivation 

* Ökar försäljning och kundlojalitet

– Med Turnpikes lösning är alla vinnare – personalen vet alltid vad de ska göra och servicenivån går upp. Nöjdare personal och nöjdare kunder leder till ökad försäljning och lojalitet, säger Carl-Johan Stålhammar, vd på Coop Gotland.

Butikens medarbetare får notiser i sina klockor, skapade med exempelvis ett knapptryck på befintliga skärmar runtom i butiken, eller knappar bakom kassan så att kassapersonalen kan meddela en kollega om det behöver öppnas en ny kassa. 

Dessutom är det även möjligt för den butiksansvarige att skicka ut information i realtid, vilket kan vara allt från viktiga meddelanden om att man uppmärksammat en snattare i butiken till motiverande meddelanden som när butiken är nära att nå försäljningsmålen för dagen. 

Med i samarbetet är Microsoft och Samsung Nordic.

 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Coop Gotland

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev