Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Så ska influencern få unga att julhandla säkert: ”Alla nås inte i traditionella kanaler”

Publicerad: 11 december 2020, 12:46

Anis Don Demina tar emot lite tips om hur man julhandlar säkert från Svensk Dagligvaruhandels vd Karin Brynell.

Foto: Youtube

För att få bredare spridning av de viktigaste råden om hur vi handlar coronasäkert inför jul tar Svensk Dagligvaruhandel hjälp av influencern Anis Don Demina. ”Vi vill nå yngre målgrupper där de befinner sig”, säger vd Karin Brynell.


Superviktigt julmeddelande! Så heter filmen som nyligen lagts upp på Youtube med Svensk Dagligvaruhandel som avsändare. Syftet är att få folk att trängas mindre i julhandeln.

– Jag är så glad att vi fick till det här och hoppas att många kommer att uppmärksamma filmen och och ta till sig budskapet. Vi har gjort massor av aktiviteter för att förbereda oss inför julhandeln med både julmat och paketutlämning i butikerna. Men alla nås ju inte av våra traditionella kanaler och av nyhetsmedier. Därför vill vi leta upp dem där de befinner sig, säger Karin Brynell.

Anis Don Deminas är en före detta rappare och DJ som sedan 2011 har en Youtube-kanal där han bland annat lägger upp videobloggar, musikvideor, reaktionsvideor och intervjuer. Han har även medverkat i Melodifestivalen.

– När jag frågade mina barn så visste de direkt vem han är. Han tar inte vilka uppdrag som helst och har aldrig tidigare sysslat med samhällsinformation. Men han tycker att det här är ett angeläget budskap som känns viktigt just nu, säger Karin Brynell, som själv också medverkar i filmen tillsammans med landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Även Andreas Wehler, butikschef på Hemköp Torsplan är med på ett hörn eftersom det är där filmen spelats in.

De råd som presenteras i filmen är bland annat att inte handla när man är sjuk, att hålla avstånd till både personalen i butik och till varandra, och att sprita händerna.

– Vi vill både att folk ska köpa julmat och hämta sina paket men göra det på ett säkert sätt. Mina bästa råd är att åka ensam till butiken i stället för med hela familjen eller kompisgänget, att handla på udda tider och planera sina inköp, säger Karin Brynell.

Spana in filmen här nedanför

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News