Innovation
Oligopolstrukturer bromsar innovation, enligt rapport: ”Ett enormt risktagande”
Publicerad: 29 mars 2023, 07:16
Sweden food arena arbetar för att öka antalet hållbara svenska matinnovationer. Marie Gidlund är verksamhetsledare.
Foto: Gustaf Olsson
Innovativa livsmedelsföretag behöver ta stora risker på grund av handelns oligopolstruktur. Den beskrivningen gör Sweden food arena, som verkar för fler lönsamma svenska livsmedelsinnovationer.
Merparten av innovationerna i livsmedelskedjan sker i företag som har färre än tio anställda. Det konstaterar Sweden food arena i en rapport där hinder och potential för innovationer pekas ut.
Vill du läsa vidare?
Starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration. Erbjudandet gäller ej befintliga prenumeranter.