söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Mat.se utmanar Foodora med egna hemleveranser av måltider

Publicerad: 5 november 2020, 09:05

Mat.se ska i samarbete med utvalda restauranger i Göteborg börja leverera färdiga måltider. Foto: Mat.se

Mat.se ska ge aktörer som Foodora och Uber Eats en match. Nu utökar företaget sitt erbjudande med hemleverans av färdiglagade måltider från utvalda restauranger. Kunderna i Göteborg får testa först.

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

AR


I ett nytt samarbete med utvalda restauranger genomför Mat.se ett pilotprojekt där kunderna kan komplettera sin veckohandling med restaurangmat.

Initialt är det från Göteborgs-restaurangerna Happy me kitchen, Koks, Vällagat och Öjersjö mat & golf som kunderna i Göteborg kan beställa mat. De första rätterna kommer att börja levereras redan till helgen i den här veckan.

– Med det här nya konceptet kan vi ta hem restaurangen till kunden, dessutom ihop med kundens vanliga inköp. Vi hoppas att detta kan gynna både restaurangerna och våra kunder i tider som dessa, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

Läs mer: Mat.se pilottestar röststyrd e-handel 

Tjänsten innebär att kunden kan komplettera sin vanliga veckohandling med ett antal färdiglagade rätter, som sedan levereras kylda tillsammans med den andra maten.

Om pilotprojektet faller ut väl är planen att skala upp erbjudandet.

– Vi vill driva e-handelsutvecklingen framåt och skapa både kundvärde och nya affärsmöjligheter. Tillsammans med våra restaurangpartners bygger vi därför morgondagens måltidslösningar för våra kunder, säger Malin Wiklander, chef för nya affärer och innovation på Axfood.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev