söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Last mile-företaget Gordon Delivery tar ett innovativt grepp för att minska förpackningar: ”Stort intresse”

Publicerad: 10 november 2022, 07:31

Ali Ghoce, som är bolaget vd och grundare, presenterade nyheten på mässan Logistik och transport i Göteborg. Foto: Press

Mängden papperskartonger och kassar som går åt för att transportera varor den sista milen hem till dörren ska reduceras kraftigt genom ett innovativt grepp från Gordon Delivery. Återanvändbara väskor som hämtas vid nästa leverans är den nya cirkulära lösningen.

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Last mile-företaget Gordon Delivery har kunder inom dagligvaruhandeln, matkasseföretag och livsmedelsproducenter. Nu har bolaget presenterat en ny förpackningslösning för att minska förbrukningen av papperskartonger och kassar. Maten ska i stället leveras i väskor som går att återanvända och som hämtas upp vid nästa leverans.

– Gordon har i dag 600 000 leveranser varje månad. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra en rejäl insats för att minska användningen av pappkassar och pappkartonger, säger Ali Ghoce, som är bolaget vd och grundare i ett pressmeddelande.

Enligt ny statistik från Naturvårdsverket hanterade en genomsnittlig svensk 55 kilo förpackningar av papp, kartong och wellpapp under 2021. Det är ett problem för konsumenter, men också för e-handelsföretag som vill skapa mer hållbara transporter. 

Gordonväskorna, som rengörs mellan varje användning, står i stapelbara och återanvändningsbara boxar under transporten som minskar behovet av ytteremballage. Gordon Delivery har nu ansökt om patent för sina cirkulära hemleveranser som går under namnet Gordon Circular. 

– När vi introducerar Gordon Circular innebär det att vi kan erbjuda såväl en samordnad last mile-leverans som ett samordnat cirkulärt system för kylda varor. Vi har redan mött ett stort intresse för vår cirkulära lösning från flera av våra nuvarande samarbetspartners, säger Ali Ghoce. 

Gordon grundades 2015 i Stockholm. Bland kunderna i Sverige finns Ica, Coop och matkasseföretagen HelloFresh, GI-boxen och Middagsfrid. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev