Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innovation

Ica och Marabou stöttar svenska fotbollsföreningar med miljoner

Publicerad: 4 Januari 2021, 09:48

Foto: Ica

Svenska fotbollsföreningar som drabbats av coronaviruset kommer att få finansiellt stöd från Svenska fotbollförbundet, Ica och Marabou. 2,75 miljoner kronor ska delas ut.


– Vi på Ica är glada över att kunna vara med och stötta fotbollsföreningar som trots coronakrisen fortsatt med sin verksamhet. Jag vet att detta är en viktig fråga för Ica-handlare runt om i landet, som ser hur betydelsefullt det är för ungdomar och deras föräldrar att kunna röra på sig, träna och ha kul tillsammans, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige.

Totalt kommer 2,75 miljoner kronor att delas ut till fotbollsföreningar runt om i landet och ska gå till föreningar som trots coronaviruset driver projekt som får fler att börja, och fler att fortsätta att vara en del av fotbollen.

– 2020 har inneburit en stor ekonomisk prövning för många svenska föreningar. Trots detta får arbetet för en jämlik och inkluderande fotbollsrörelse inte stanna upp. Årets utdelning ska ses som en form av löfte att svensk fotboll kan känna trygghet i att vi även i turbulenta tider kommer fortsätta stötta dem i deras viktiga arbete för att skapa en fotboll där alla är välkomna, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Ica är mångårig partner till Svenska Fotbollförbundet och har sedan 2016 i samarbete med fotbollförbundet fördelat finansiella bidrag till fotbollsklubbar som aktivt arbetar med jämlikhet och inkludering. 

Genom ”Alla är olika – olika är bra” har det hittills delats ut åtta miljoner kronor till 70 fotbollsföreningar runt om i Sverige.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.