Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innovation

Här undsätter handlaren de strandsatta passagerarna

Publicerad: 13 Januari 2021, 08:06

Ica-handlare Otto Lampinen i Långsele leverar smörgåsar och sallader till strandsatta tågpassagerare.

Foto: Ica Nära

Klockan sju på tisdagsmorgonen ringde telefonen hos Ica Nära i Långsele. Det var det regionala tågbolaget som beställde frukost till de 60 passagerare som suttit på ett stillastående tåg i fyra timmar i snöovädret. Och butikspersonalen ryckte ut.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Det är inte första gången som Ica-handlare Otto Lampinen och hans personal får rycka ut när ett tåg står still i trakten kring Långsele i Ångermanland. 

– Vi fick en beställning på frukostmat och senare levererade vi 100 sallader och fikabröd till personal och passagerare, berättar Otto Lampinen.

Några problem med att få varorna att räcka var det inte däremot var det länge osäkert om alla butiksmedarbetare skulle kunna ta sig till sin arbetsplats i det oväder som drog fram över Västernorrland under tisdagsdygnet. Men när de var på plats var det bara att kavla upp ärmarna och börja breda smörgåsar.

De 60 strandsatta tågpassagerarna fick vänta ombord i 14 timmar på att kunna evakueras till bussar men enligt tågpersonalen var stämningen ”på topp”.

Hur fungerar det med betalning för den stora beställningen?

– Det kommer en rekvisition från tågbolaget och så skickar vi en faktura, säger Otto Lampinen.

– Det fungerar fint.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.