söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Här är nästa utmanare till matbutikerna – ska nå kunden inom en kvart

Publicerad: 13 juli 2021, 06:07

Snart ska Bolt börja lansera Dagligvaror. Foto: Erik Lundback

Bolt planerar att lansera en ny tjänst för leverans av dagligvaror. Tjänsten ska lanseras i Sverige och åtta andra europeiska länder under de närmsta månaderna.

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

JF


Bolt planerar att lansera tjänsten Bolt Market, där kunderna ska kunna få hemleverans av dagligvaror inom en kvart. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. 

– Vi kommer att nyttja vår erfarenhet och kompetens inom leverans av livsmedel och logistik, befintlig teknik och våra kurirer för att lansera den nya tjänsten. Vi håller just nu på och anställer ett lokalt team, däribland en inköpschef och en supply chain manager, säger Dmitri Liberman, chef för leveranser hos Bolt, i en kommentar. 

För att möjliggöra snabb leverans av varor till kunder kommer lager att placeras runt städer. Leveranserna av dagligvaror kommer att ske via samma app som kunderna i dag använder för att beställa mat från restauranger. 

– Vi lanserar nu en ny tjänst på Bolt-plattformen där vi sedan tidigare erbjuder taxiresor, elsparkcykelresor samt matleveranser i Sverige. Med Bolt Market skapar vi mervärde för Bolt Food-kunder och erbjuder också ökad flexibilitet för våra Bolt Food-kurirer som vill arbeta, säger Nikolai Zenevitsh, Global Strategic Partnership Manager på Bolt Food och ansvarig för marknaden i Sverige.

Bolt planerar att lansera tjänsten i Sverige och åtta andra europeiska länder under de närmsta månaderna. 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev