Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Här är mikrofabriken som fixar hyperlokala drycker i butiken

Publicerad: 31 augusti 2021, 08:07

Mikrofabriken och dess grundare: Ulf Stenerhag och Martin Renck.

Foto: Pressbild

Vad sägs om en egen mikrofabrik i butiken? Som både kan rena och smaksätta vatten, producera jästa produkter som öl, cider och kombucha – och samtidigt bidra till att göra världen lite bättre.
Nu är allt detta möjligt.


Ämnen i artikeln:

Livsmedelstransport LivsmedelsförsörjningSvensk DagligvaruhandelLivsmedelsföretagen

Det svenska Sustaintech-bolaget Wayout har utvecklat en lösning där en rad olika sorters drycker kan produceras lokalt i nyckelfärdiga och miljövänliga mikrofabriker.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News